Hopp til hovedinnholdet

Mamma vil kjenne på puppene mine, og har tatt trusene mine.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er tretten år og moren min er litt rar i det siste. Hun lizm skal se på puppene mine, og kjene om de er myke eller harde? Også har hun tatt flere av trusene mine og vil ikke gi de tilbake. Jeg tørr ikke snakke med noen om det, hva skal jeg gjøre?

Besvart 09.02.2019 09:03
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at du ikke synes dette er greit. Fint at du tør å stille slike spørsmål.

Mamma ser at du er kommet i puberteten, og ønsker kanskje å vite mer om hva som skjer med deg. Hun er jo selv kvinne, og husker nok at den tiden kan være vanskelig, og privat. Det at hun tar på deg når du ikke ønsker det, er å gå over din intime grense. Dette synes jeg du skal si til mamma, og eventuelt vise henne dette svaret. Hun har heller ikke rett til å ta trusene dine. Om du legger dem til vask, eller vasker dem selv, så skal du få dem tilbake.

Hvis du ikke vil snakke med mamma om dette, bør du snakke med en annen voksen. Nå har du allerede gjort det her, men du bør snakke med noen som kan hjelpe deg der du bor. Det kan være helsesykepleier på skolen, eller Helsestasjon for ungdom. Det er gratis og du trenger ikke bestille time.

Det aller beste rådet jeg kan gi, er at du sier eller skriver hva du føler til mamman din. Hun er glad i deg, og vil forhåpentligvis både forstå og respektere dette, når du har sagt det.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep