Hopp til hovedinnholdet

Går det an å ta tabletter for å glemme det som har skjedd?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, lurer på om det går an at jeg kan gå på noen tabeletter for å glemme hva som har skjedd med meg. Mamma og pappa sier jeg ikke får lov til å begynne på tabletter, men jeg er lei av å være sliten, ikke få sove, hele tiden angst og tanker. Vil bare ha av å til noen dager jeg glemmer at jeg har blitt voldtatt og hva ham gjorde osv. Jrg vil bare. Mamma og pappa sier st det er bedre at jeg snakker med psykologen min om det, og de på det senteret for incest og seksuelle overgrep. Men jeg skulle ønske at det var noe jeg kunne ta inntil det, jeg er jente 15 tenker st det er noe jeg burde få bestemme selv. Jeg har lyst til å kjenne at kroppen min er min igjen og ikke en ukjent gutt har ødelagt den...

Besvart 10.02.2019 21:03
 

Svar
Hei jente 15

Det er leit å lese om det du har opplevd og hvordan du har det i dag. Samtidig er det fint for oss å vite at foreldrene dine vet om det og at du får hjelp fra andre.
De tingene du skriver er helt normale reaksjoner på det vonde som har skjedd deg. Det er forståelig at du skulle ønske du kunne slippe å huske det. Dessverre er det nok ikke noen tabletter du kan ta som vil gjøre at du glemmer alt som skjedde. Det er nok slik at det foreldrene dine sier om at du bør snakke om det, er det som hjelper aller mest.

Du trenger ikke å fortelle så mye om hva som har skjedd, men det er viktig at du får noen å snakke med om de tingene du føler nå. At noen kan hjelpe deg med de vonde tankene og søvnen.

Forsøk å snakke med psykologen din eller de på senteret om dette du spør oss om. De kan hjelpe deg videre.

Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge; 116 111 eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57 000. 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep