Hopp til hovedinnholdet

Råd.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på hva som telles som ett seksuelt overgrep. Jeg er fortsatt ung og vet ikke helt hva som er rett eller galt. En person nærme meg. (Familie nært). Spør for eksempel om jeg vil dusje med den personen. Tar meg på rumpa osv når jeg har sagt at jeg ikke vil. Og en gang spurte den personen om jeg ville se hva som skjedde når han runket. Jeg har ikke turt å si noe til mamma enda.

Besvart 14.02.2019 13:17
 

Svar
Hei Jente 15 år.
Tusen takk for din henvendelse til oss.
Du skriver og forteller hvordan en i nær familie oppfører seg. Det denne personen sier og gjør er ikke greit, og heller ikke lov. Det er  fint at du har sagt nei til denne personen, men vi skjønner det slik at han ikke stopper selv om du sier nei. Det kan være vanskelig å sitte med alle disse tankene alene, så vi håper at du kan klare å snakke med din mamma om dette, da det kan være godt å ha en voksen å støtte seg på. Noen andre voksne du kan prate med er helsesøster, kontakt lærer eller en annen voksen du stoler på.
 
Hvis du trenger noen å snakke med, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111, hjemmeside www.116111.no og / eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 000 , hjemmeside www.incest80057000.no . Dette er telefoner hvor du også kan være anonym om du ønsker det.


Masse lykke til!
Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep