Hopp til hovedinnholdet

søskenincest

Jente 16 år
 

Spørsmål

Fire år tilbake ble jeg seksuelt trakkasert av min egen bror som var eldre enn meg. Både fysisk og ikke-verbal trakkasering. Det skjer ikke nå lenger, men jeg er fortsatt traumatisert. Jeg klarer ikke å stole på folk og holder det meste for meg selv. Jeg var 12 år og skjønte ikke noe av det som skjedde før jeg var 14 år. Jeg har ikke fortalt noen om det bortsett fra en anonym nettside og venninnen min igår. Jeg fortalte henne ikke om hvem som gjorde det fordi jeg er redd for at hun ikke vil være med meg lenger. Av en eller annen grunn så angrer jeg på at jeg fortslte henne det. Det er ikke det at jeg ikke stoler på henne, men jeg føler at jeg har vist en sårbar side av meg som jeg aldri har vist noen. Jeg bor fortsatt i samme hus som min bror men vi begge later som ingenting. Jeg er fortsatt glad i han, og han var ung når han gjorde dette. Jeg vet at han aldri hadde gjort noe sånt mot meg igjen, med tanke på at han er 19 år snart.

Besvart 03.03.2019 20:14
 

Svar
Hei Jente 16 år

Vi forstår at du kjenner på usikkerhet nå i forhold til venninnen din. Du har fortalt en vond hemmelighet som du ikke har gjort til noen kjente tidligere. Ofte er det en grunn til at man forteller det til spesielle personer, og det er fordi man føler man kan stole på den personen og er trygg i sammen. Prøv å fokuser på nettopp det, at venninnen er til å stole på. Kanskje sende henne en ekstra beskjed om at du kjenner på usikkerhet siden du fortalte og viktigheten av at hun holder det for seg selv. Å være sårbar gjør deg ikke til en svak person, og kanskje hun satt pris på å se denne siden av deg også. 

Når det gjelder din egen psykiske helse så anbefaler vi deg å finne en voksen du kan snakke med. En som kan hjelpe deg å håndtere og sortere følelsene om overgrepene du har vært utsatt for. Det er normalt å fortsatt være glad i den som har gjort deg noe vondt, men det er viktig for deg å få snakket ut om det som skjedde. 

Det er mange som har samme opplevelser som deg innen søskenincest og det kan oppleves vanskelig å ta tak i. Vi forstår at det rammer en hel familie og i noen sammenhenger ønsker man ikke at den som har utført dette skal få noe form for straff.

En voksenperson kan være helsesøster, lærer, foreldre, familiemedlemmer eller andre du stoler på. Du kan også ringe anonymt til hjelpetelefoner som Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57 000 som er døgnåpen. 

 

 Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep