Hopp til hovedinnholdet

å anmelde

Jente 16 år
 

Spørsmål

I sommerferien i 2018 drakk jeg for første gang. Jeg hadde et halvt år tidligere blitt voldtatt av den daværende kjæresten min to ganger og første gangen jeg hadde sex etter det var med en venn av meg som var 21. Jeg gråt veldig mye og klarte ikke å ha sex med han den første gangen etter overgrepene men så prøvde vi igjen litt etter og det endte opp med noen ganger til før jeg så det var feil. Men den kvelden jeg drakk ville jeg ikke lenger ha kontakt med han men jeg ringte han og han tok meg med til seg selv Jeg husker ikke mye bortsett fra at jeg fikk vann, også hadde vi sex. Jeg husker at jeg merket i den tilstanden jeg var i at det var en ubehagelig følelse jeg hadde inni meg og jeg angrer så på at jeg hadde gått med på det om jeg hadde det. Jeg klarte ikke tenke klart bortsett fra at jeg ville ut av det huset. Jeg har på melding at han sier unskyld for å ha voldtatt meg men jeg vet ikke om jeg tørr å anmelde Jeg har snakket med han etter men blokkert han fordi det er ukomfertabelt

Besvart 11.03.2019 20:39
 

Svar
Hei jente 16 år

Så trist å høre hva du flere ganger har opplevd. Vi kan jo ikke bestemme for deg om du vil anmelde han. Men han tilstår jo faktisk veldig tydelig på melding at han voldtok deg, så du har sterke bevis ved en anmeldelse. Vi kan bare støtte deg i avgjørelsen din hvis du velger å anmelde.


Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge... tlf 116 111, hjemmeside www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte 800 57 000, hjemmeside www.incest80057000.no

Lykke til videre.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep