Hopp til hovedinnholdet

Overgrep fra onkel

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei. dette er noe som har skjedd for flere år siden.. jeg har ikke tenkt over det eller husket det før nå for noen år siden, men for flere år siden når jeg kanskje var rundt 6-7 år så sov jeg hos tanten og onkelen min (inngiftet onkel) så sov jeg med han og på natten så kledde han av seg og lot meg røre på tissen hans og ba meg gjøre det, og heg gjorde det og så sa jeg æsj og at jeg ikke ville det så sa han at det gikk fint og at jeg har gjort det før. og så brukte han å ta meg på rumpen og tissen min at han dro ned buksa mi (men det var ikke fingring). er det er seksuelt overgrep? selvom jeg valgte å røre tissen hans? er noe jeg er veldig flau over men jeg viste ikke at man ikke skulle gjøre sånt. dette er noe jeg ikke har fortalt noen fordi jeg ikke tør å er flau... vet ikke hva jeg skal gjøre. tenk hvis han har glemt det?? og nå han er liksom veldig snill og man skulle liksom adri trodd at han kunne gjort noe sånt. hva burde jeg gjøre? og er det et seksuelt overfrep?

Besvart 31.03.2019 05:37
 

Svar
Hei jente 15 år.
 
Tusen takk for din henvendelse til oss.
Så trist å lese at du har denne opplevelsen med onkelen din. Dette hadde han ikke lov til å utsette deg for, og vi vil i aller høyeste grad kalle dette et seksuelt overgrep.
Du skal ikke føle deg flau, for dette hadde du ingen skyld i i det hele tatt. 
Overgrep mot barn (eller voksne) er strengt ulovlig, så selv om han er en snill mann, så har han faktisk gjort noe straffbart mot deg.
Flott at du ved å sende denne mailen endelig får satt ord på hva som skjedde deg.
Vi vil også råde deg til å snakke med en trygg, voksen person om dette, så du slipper å gå rundt med vonde tanker alene. En slik voksen kan for eksempel være foreldre eller en annen i familien, en lærer eller helsesøster ved skolen eller i kommunen din.
Det kan være godt å få litt veiledning og råd på hva du kan foreta deg i forhold til denne episoden.
Dersom du ønsker å ringe noen for å prate, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadresse:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadresse:www.incest80057000.no.
Håper med dette at vi kunne være til hjelp, vi ønsker deg lykke til videre.

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep