Hopp til hovedinnholdet

Naboen min har voldtatt meg, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, når jeg ble voldtatt av naboen min. han er sånn 30 tror eg. jeg har ikke sagt det til noen fordi det er mangen som har det verre enn meg og sliter mye mer med sånt så jeg har ikke så veldig lyst til å klage eller si det til noen. jeg har autisme så foreldrene mine bruker mye tid på meg så jeg vil ikke at de skal har mer stress og tar vekk oppmerksomhet fra søskene mine. jeg får nesten dårlig samvittighet over at jeg ble voldtatt siden hvis noen finner ut så blir det et veldig stort sak og jeg gidder ikke å sløser tide til politiet og sånt. det var litt min feil. jeg klarte jo ikke å stoppe han så jeg fortjente det nesten og eg er veldig irriterende så jeg skjønner hvorfor han gjorde det. jeg bare lurer på hva jeg skal gjøre nå? eg sa det til bestevennen min og hun sier at hvis ikke jeg sier noe så kommer hun til å si det til lærer. burde jeg bare sier det selv???? vet kje.

Besvart 04.05.2019 20:26
 

Svar
Hei

Trist å høre hva du har opplevd. At du har mange tanker og følelser nå etter å ha blitt voldtatt er normalt. Det han har gjort med deg er ikke greit og ulovlig. Det virker som du forstår at det han har gjort er veldig galt.
Forstår at du kan tenke at du ikke vil være til bry, men selv om du sier ifra så er du ikke til bry. At foreldrene dine bruker tid på deg er jo fordi at de er så glad i deg. Foreldre vil gjerne vite hva som har skjedd med barna sine så de kan hjelpe. Hvis de ikke får vite det så får de jo ikke hjulpet barnet sitt.

Hvis du ikke tør å gå alene å si ifra så kan du jo få med deg den gode vennen din? Syns det er flott at du har en venn som vil hjelpe deg til å si ifra til læreren din. Det som har skjedd er ikke din skyld, den som har skylda for at dette har skjedd er den voksne naboen din som har voldtatt deg. Hvis du sier ifra kan du hjelpe andre barn også, så ikke de opplever det samme som deg. Det er mange voksne som vil hjelpe deg, når de får vite om det.

Dere kan gå til læreren din som vennen din sa, eller helsesøster på skolen din, barnevernet hjelper også barn som har opplevd voldtekt. De voksne kan også hjelpe deg med å si det til foreldrene dine for deg, hvis du syns det er vanskelig. Dette trenger du ikke å gå med alene.

Gode hemmeligheter kan vi holde hemmelige, men vonde hemmeligheter må vi fortelle så vi får hjelp. Forstår at du er redd for at det skal bli mye "stress", men sånn tenker ikke foreldre eller andre voksne. De aller fleste voksne vil at barn skal ha det trygt og godt.

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep