Hopp til hovedinnholdet

Er det å lyve om utløsning voldtekt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Lurer på en ting rundt voldtekt. Hva kan man kalle dette/si det er, hvis du sier ja til å ha sex med en gutt på samme alder som deg, så samtykke er der. Men jeg sa på en betingelse til at vi skal ha sex, er hvis han ikke cummer inni meg å gjør meg gravid, fordi vi brukte ikke kondom. Å han lovte at han ikke skulle gjøre meg gravid, så da ble vi enige om å ha sex, med den betingelsen. Han lovte at det ikke skjedde i ettertid fordi jeg ble veldig usikker på om det skjedde eller ikke, for jeg var usikker om jeg kunne stole på han, men valgte å gjøre det. Etter tre dager spør jeg ingen fordi jeg er usikker, å ber han være ærlig for da skal jeg ikke fortelle noen, men jeg måtte ha frem det ærlige svaret. Da sier han at han cumma to ganger inni meg og en gang utenfor på rompa mi. Dermed har han ikke holdt det jeg sa han måtte, og dermed problemet er på meg nå og han løy. Er dette en voldtekt da eller hva er det? Jeg vet ikke om jeg tørr å prate med noen, for jeg får svar her.

Besvart 15.05.2019 23:37
 

Svar
Hei

Voldtekt handler om man har sex med samtykke eller ikke. Jeg tenker at det å love at man ikke skal få utløsning og orgasme er vanskelig å styre og at det handler om noe annet. Du må selv ta ansvar for å bruke prevensjon hvis du vil unngå å bli ufrivillig gravid.

Samleie hvor gutten trekker seg ut av skjeden før han får utløsning kalles avbrutt samleie eller «hoppe av i svingen». Da er faren for å bli gravid mindre enn om gutten har fått utløsning i skjeden, men det er fortsatt en mulighet. Når gutten blir opphisset kommer det ofte en litt blank væske ut av penis. Det kalles precum og er et slags glidemiddel. Det kan være levende spermceller i denne væsken, og det er derfor ikke umulig at man kan bli gravid selv om gutten ikke har utløsning i skjeden.

Det viser seg også at det er lett å tøye grensene når man skal avbryte et samleie. Det er like før sædutløsningen at gutten har størst nytelse. Da kan det være veldig lett å fortsette litt til, kanskje til det er for sent og han får sædutløsning i skjeden. Avbrutt samleie er derfor ingen god "prevensjon" da det er høy risiko for graviditet.

Ta gjerne kontakt med helsestasjon for ungdom for å få hjelp til prevensjon og gravidtest.

Lykke til videre.

 

Har man hatt samleie og er bekymret for graviditet kan man ta nødprevensjon. Dette kan kjøpes reseptfritt på apoteket. Denne skal tas så raskt som mulig og innen 3 døgn (Norlevo og Postinor) eller 5 døgn (EllaOne) etter ubeskyttet sex. Selv om man har tatt nødprevensjon kan man ha blitt gravid, og det er derfor viktig å ta en graviditetstest hvis man ikke får menstruasjon, eller ta en test tidligst 2 uker etter samleie.

 

Nødprevensjon kan hindre graviditet, men hvis du allerede er gravid vil ikke nødprevensjonen avbryte det eksisterende svangerskapet. Nødprevensjon kan derfor ikke forårsake abort. Det er veldig viktig å alltid bruke prevensjon for å sikre seg mot graviditet.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep