Hopp til hovedinnholdet

Voldtatt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg går i samme klasse som en som voldtok meg på skolen. Lærerne vet om det og alt men bryr seg nok ikke veldig mye. Jeg har begynt å få helt panikk noen ganger, som om jeg dør liksom. I går skjedde det på skolen at jeg fikk panikk og jeg svimte av på skola. Jeg er redd og mange ganger vet jeg ikke hva jeg er redd for. Jeg vet ikke va jeg føler og jeg vil bare ligge i sengen og gråte hele dagen. Han som voldtok meg ser ikke ut til å bry seg heller. Har snakket med sånn alle man kan snakke med og ingenting funker. Jeg har lyst til å gi opp livet.

Besvart 11.05.2019 19:48
 

Svar
Hei jente 13 år.
 
Tusen takk for din henvendelse til oss.
 
Uff, så trist det er å lese om hvordan du har det! Ingen skal behøve å gå igjennom det du gjør, uten å få god hjelp. Reaksjonene du beskriver at du har, er helt normale etter et overgrep. Både det å være redd, og det å føle på panikk. Vi reagerer selvfølgelig på at ikke det er satt inn noen tiltak i klassen din, dersom det er slik at skolen vet om det som har skjedd.
For det er jo svært vanskelig å måtte møte overgriperen sin hver eneste dag og få påminnelser om det som skjedde.
Du forteller at du har snakket med en som alle kan snakke med? Mener du en slags rådgiver, kanskje?
Vi vil i hvert fall anbefale deg å få snakket ordentlig ut med noen om hvordan du har det. Flinke, voksne å snakke med kan for eksempel være: helsesøster, lege eller et senter for overgrepsutsatte der du bor.
Dersom du kunne tenke deg å ringe noen for å prate, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadresse:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadresse:www.incest80057000.no.
 
Håper med dette at du kan få god hjelp, slik at du får det bra igjen. Det fortjener du! Lykke til videre.

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep