Hopp til hovedinnholdet

råd til anmeldelse

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vil egentlig anmelde en voldtekt som skjedde for en stund siden for å «lukke» den situasjonen og få den følelsen av at jeg kan gå videre med livet mitt, om det gir meining? Vet ikke hvordan jeg skal legge ord på det, så den forklaringen ga sikkert ikke mening. MEN problemet er at dette skjedde for et halvt år siden, og det var kjæresten min. Jeg er redd for å få folk mot meg siden det er en stund siden, og jeg er redd for å ikke bli trodd. Jeg vil ikke føle meg dum om det ikke går videre.. siden det er en stund siden føler jeg det er større sjanse for at anmeldelsen ikke blir tatt videre. Det eneste jeg har av bevis er venninnen min jeg ringte retter på, og en samtale der han beklager for det som skjedde, men det er ingen bekreftelse på at han gjorde det i samtalen. Hva burde jeg gjøre? Jeg orker ikke å føla meg værre enn jeg allerede gjør

Besvart 12.05.2019 15:41
 

Svar
Hei jente 20 år.
Tusen takk for din henvendelse til oss.
Det er svært trist å lese om hva du har blitt utsatt for. Ingen skal behøve å oppleve noe som er så vanskelig og vondt.
At du i etterkant av denne voldtekten sliter  er veldig forståelig. Dette er helt normale reaksjoner på det du opplevde.
Ingen skal trenge å bære på slike ting alene, så vi anbefaler alltid at man forsøker å snakke med noen man stoler på. Det å få satt ord på hva som skjedde og hvordan du har det nå, kan nemlig gjøre hverdagen din veldig mye bedre for deg. Noen trygge helsepersonale du kan snakke med er for eksempel fastlegen din eller noen på et Incest7 overgrep senter.  
Når det gjelder anmeldelsen, anbefaler vi at du råder deg med en advokat først. De kan hjelpe deg videre med saken din. Det vil alltid være en fare for at en sak kan bli henlagt, men det kan uansett være viktig for din egen selvfølelse på lang sikt at du har gjort noe aktivt med saken.
Om du kunne tenke deg å ringe noen for å prate, så kan du ta kontakt med Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no. Du kan være anonym når du ringer, vi vil uansett hjelpe deg med veiledning og råd om hva du kan foreta deg slik at du får det bedre.
 
Håper vi kunne hjelpe med noen tips og råd, vi ønsker deg masse lykke til!

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep