Hopp til hovedinnholdet

Overgrep/ seksuelle krenkelser

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg har i en lang tid holdt dette hemmelig for alt og alle. Når jeg tenker hvorfor... så tror jeg det er fordi veldig mye av det er fortrengt. men jeg fikk plutselig en bølge av at nå burde jeg si noe. Så da gjør jeg det. Som liten ble jeg seksuelt trakkasert ved å bli tatt på brystene av min stefar da jeg var 10 og 13 år. Jeg tror jeg er endelig klar for å fortelle dette til folk, men trenger hjelp. men jeg har et sånt sinne i meg over dette, så har lyst til å politianmelde dette også. Går det Ann? Å politianmelde selv om det er såpass lenge siden? Det Føles godt hvis han havner i deres systemer. Også så lurer jeg på, er det noen jeg kan kontakte for å snakke ut om dette?

Besvart 15.05.2019 20:07
 

Svar
Hei, jente 20 år.

Takk for din henvendelse.  

Det er trist å høre hva du har opplevd, og vi forstår at dette har vært vondt for deg å tenke på i mange år.

Du skriver at du har lyst til å anmelde og det kan du fortsatt gjøre, selv om det er lenge siden. Men det blir nok mest sannsynlig henlagt på bevisets stilling. Vi tenker det hadde vært fint for deg å snakket med en voksen du stoler på. Det kan være fastlegen din, foreldrene dine eller en annen voksen. Du kan også kontakte et incest/overgreps senter i din kommune.


Blir dette vanskelig så kan du også ta kontakt med Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57000, hjemmeside: www.incest80057000.no.

 

Håper dette er til hjelp ønsker deg masse lykke til!

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep