Hopp til hovedinnholdet

Overgrep eller ikke?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg ville det først, men så gikk det over. Jeg og eksen bestemte oss for å være venner etter bruddet. Det gikk fint inntil for en uke siden, vi hadde begge drukket og vi hadde sex. Men da ville begge det. Nå idag iglet han seg innpå meg. Jeg dyttet han vekk, men han fortsatte bare. Jeg sa aldri nei, så regnes det som overgrep da? Jeg er fremdeles i sjokk jeg sa at alt var greit til mamma. Jeg vil ikke gi han noe trøbbel, vet ikke hvorfor. Men jeg sa ingenting. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Besvart 10.06.2019 21:15
 

Svar
Hei jente 15 år.
Tusen takk for din henvendelse til oss. 
Det skal alltid være samtykke/enighet mellom to som skal ha sex. Du prøvde å dytte han bort da skulle han ha forstått at du kanskje ikke ville.

En seksuell omgang skal alltid innebære gjensidig samtykke. Det hadde vært fint om du snakker med eksen din om dette. Hva dine grenser er og at han må respektere det.

Du kan også snakke med noen du stoler på om det du har opplevd, da vi forstår at det kan være vanskelig å bære på alene. Det er mange fine voksne som kan hjelpe deg videre. Fine voksne å snakke med kan være foreldrene dine eller fastlegen din.

Det viktigste er at du forsøker å fortelle til noen om det som er vanskelig for deg.

Hvis dette blir vanskelig , kan du ringe Alarmtelefonen

Alarmtelefonen for barn og unge er en telefontjeneste du kan ringe til dersom du har problemer hjemme - f.eks. omsorgssvikt, vold eller overgrep. De som jobber der er erfarne og flinke til å lytte til det du har å si. Ikke vær redd for å ringe hvis du er i tvil!

Du ringer dit på telefon 116 111 og tjenesten er åpen hver ukedag mellom 15:00 og 08:00 og hele tiden i helgene. Les mer på 116111.no 

" data-original-title="" title="" style="border-bottom-width: 2px; border-bottom-style: dotted; border-bottom-color: rgba(0, 0, 0, 0.8); color: rgba(0, 0, 0, 0.8); fill: rgba(0, 0, 0, 0.8); cursor: help;">Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111,

hjemmeside www.116111.no og / eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 000 , hjemmesidewww.incest80057000.no .

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Tolke eller vise seksuell lyst

En gutt og jente i tenårene sitter på en sofa, og jenta kysser gutten på kinnet. (www.colourbox.com)

Hvordan kan du vite at kjæresten eller den du vil ha sex med, vil det samme? Hvordan tolke den andre riktig, for ikke å gjøre noe galt? Og hvordan kan du selv vise partner at du er klar for å ha sex?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep