Hopp til hovedinnholdet

Overgrep fra far.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei, eg vet ikkje korleis eg ska si dette men.. når eg og pappa er aleine heime fks mamma er på jobb reise eller noe så vil pappa att eg skal sove med han.. eg vil si nei men eg tørr ikkje.. og eg kan våkne om natten til att han tar på meg.. og vil si d til helsesøster men ke vil skje videre..? eg vil ikkje se han etter han har fått vite d fordi eg e redd.. og eg vil ikkje bo med berre mamma fordi ho bryr seg ikkje om meg.. og IKKJE si noe videre ver så snill eg vil gjøre d selv og si d til hs

Besvart 10.06.2019 23:06
 

Svar
Hei gutt 13 år.
 
Tusen takk for din henvendelse til oss.
Vi forstår godt at du er redd og gjør deg opp mange tanker i forhold til det du opplever. At far får deg til å sove med han og at han beføler deg, er det vi kaller for seksuelle overgrep, og dette bør stoppe så raskt som mulig.
Dette er ikke din skyld, og far vet veldig godt at dette er ulovlig.
Det er helt trygt å fortelle dette til for eksempel helsesøster. Han/hun vil da ta kontakt med noen som kan hjelpe deg til at dette stopper! Men han/hun vil snakke med deg om dette, og bli enig med deg om hvordan dere sammen kan gå frem.
Vi er helt sikre på at mamma bryr seg veldig om deg! Hadde hun visst dette, så ville hun gjort det hun kunne for å hjelpe deg. Så kanskje kan du snakke med mamma om dette sammen med helsesøster?
Ingen skal være nødt til å oppleve disse tingene eller gå rundt å være redd, så vi håper du kan få god hjelp så fort som mulig.
Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, dersom du vil prate med noen der. Du kan være helt anonym når du ringer, og du vil få gode tips og råd. Telefonnummer er: 116 111, nettadresse:www.116111.no. Det går også an å ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadresse:www.incest80057000.no.
Vi håper med dette at du kan snakke med noen som kan hjelpe deg, og vi ønsker deg selvfølgelig masse lykke til!

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Gutt og utsatt for overgrep

Gutt fortviler (colourbox.com)

Også gutter opplever seksuelle overgrep. For å få hjelp til å takle de vonde opplevelsene, er det viktig å prate om det vanskelige og tabubelagte.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep