Hopp til hovedinnholdet

Har jeg vært utsatt for et overgrep?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Det skjedde ett halvt år siden,men jeg tenker på det hver gang jeg er seksuell med kjæresten.Det forlater meg ikke.For ett halvt år siden stakk jeg av med en fyr jeg møtte utenfor en klubb.Han spurte meg med på vors hos han,og sa folk ville komme etter.Jeg fikk senere vite at dt var en løgn,og at han hadde bedt folk på forhånd takke nei forran meg..Vi dro til han, han sjenket meg skikkelig drita.Han lurte meg i senga.Det neste jeg husker er at vi hadde frivillig sex.Da jeg våkna opp lettkledd neste morgen ble jeg ukomfertabel.Men han tryggla av meg klærene for å bli i senga.Vi klinte,og han gikk ned.Jeg trodde han skulle slikke meg, men han kom opp.Jeg var forvirret,men lettet.Jeg ville ingenting.Men så kjente jeg han i meg.Jeg bare lå der, viste ikke hva jeg skulle si.Så ble jeg med på det selv,men jeg var tørr,så vi stoppa fort. Hva var dette!?Jeg sa aldri nei,stoppa han ikke.Men det gjemsøker meg.Hver gang jeg gjør noe seksuelt.Jeg hater det.Hva gjør jeg?Hvordan stopper jeg det?

Besvart 12.06.2019 15:37
 

Svar
Hei jente 17!

Så leitt at du har opplevd at noen har oppført seg slik mot deg. Har en selv drukket mye eller blitt overtalt eller lurt til å drikke mer enn det en vanligvis gjør, blir det sett på som et overgrep om noen har sex med en. Er en edru og ikke gjør noe motstand, men blir med på sex, er det ikke like lett å vite hva det er som har skjedd. Det viktige er uansett at en alltid må sjekke ut om den en skal ha sex med vil det. 

Har en opplevd negative og vonde ting knyttet til sex, er det viktig å få hjelp til å bearbeide det som har skjedd. På den måten kan en komme seg videre og unngå at alt som handler som sex og seksualitet bare blir vanskelig. Et godt sted å starte, er helsestasjon for ungdom i kommunen din. Der kan du både få noen å snakke med om det som har skjedd, men også å bli henvist videre til andre steder å få hjelp.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep