Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min angrer på ting hun gjorde full, kan det anmeldes?

Jente 15 år
 

Spørsmål

for ca 2 måneder siden var venninnen min på en fest der hun fikk i seg litt for mye alkohol. Hun og en annen gutt som var på festen begynte å kysse. Han sa selv at han ikke var full. Senere så gikk de inn på rommet der hun begynte å suge han og han prøvde å fingre henne men hun stoppet det. Nå angrer hun veldig og hun hadde aldri gjort det i en edru tilstand. Nå må hun se han hver dag på skolen. Kan dette anmeldes for voldtekt

Besvart 06.07.2019 12:02
 

Svar
Hei jente 15 år.

Du forteller at du har en venninne som ble full på en fest, og ble med en gutt inn på et rom hvor hun sugde han og ble fingret selv. Hun stoppet det ganske raskt, det var veldig bra.

Du spør om dette kan anmeldes som en voldtekt. Det var ikke en voldtekt siden det ikke var et samleie, men det kan ha vært et seksuelt overgrep. Det er et seksuelt overgrep hvis den som utsettes for det enten motsetter seg det, eller ikke er i stand til å si nei. Venninnen din stoppet det, og jeg forstår det som om gutten da sluttet? Da vil jeg nok ikke si at det var et overgrep. Men hvis han derimot hadde fortsatt mot hennes vilje, ville man ha kunne kalt det et overgrep.

Du skriver ikke hvor gammel venninnen din og denne gutten er. Hvis hun er under 16 år og han er over 16 år, er det straffbart å ha sex eller å gjøre seksuelle handlinger. Da kan den som er over 16 år bli straffet for det. 

Jeg vil råde venninnen din til å finne en voksen hun kan snakke med om det som har skjedd, siden hun angrer på det. Det beste er om hun kan snakke med foreldrene sine, men det er ikke alltid så lett. Hun kan snakke med en annen voksen i familien, eller kontakte helsesykepleier på skolen (ikke så enkelt nå i ferien) eller på helsestasjon for ungdom. Da kan hun fortelle hva som skjedde, og få hjelp til å bearbeide det.

Håper dette var til hjelp for deg. Fortsatt god sommer!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol