Hopp til hovedinnholdet

Ulovlig å snakke om sex?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Er det på noen som helst måte ulovlig å snakke om sex? Blir det ulovlig hvis personen du snakker med ikke vil, eller er under seksuell lavalder (16 år)? Tusen takk for hva som helst slags svar som måtte komme!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det spørs hva du mener med "snakker om sex". Det finnes noe som heter seksuell trakassering. Det er å gi noen "uønsket seksuell oppmerksomhet" eller gjøre "uønskede seksuelle tilnærmelser" mot noen.  Dette er ulovlig og er noe man kan straffes for. Verbal trakassering er en type seksuell trakassering. Dette kan være nærgående kommentarer om kropp, klær eller privatliv, "spøk" med seksuelle undertoner, og forslag eller krav om seksuelle tjenester eller seksuelt forhold.

 

Det å snakke om sex generelt til noen er ikke ulovlig. Men jeg synes man bør respektere den andre personens ønske om ikke å snakke om det dersom dette oppleves ubehagelig for den andre personen.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Politi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om politi