Hopp til hovedinnholdet

Kutter meg fordi jeg har blitt voldtatt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13. Jeg har et problem! jeg tenker dystre tanker hele tide, jeg er ofte deprimert og jeg kutter meg selv. jeg synes det er godt, for da får hun ut mye av det vonde hun har inne i seg. Rett før julble jeg voldtatt og jeg har kuttet meg mye etter det.. og jeg har blitt avhengi av og kutte meg! nå har jeg bare lyst til og ta selvmord... hva kan jeg gjøre????? hilsen en trist jente!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente på 13 år.

Du forteller at du har dystre tanker hele tiden, er ofte deprimert og kutter deg selv. Du skriver videre at du synes det er godt å kutte deg, for da får du ut mye av det vonde du har inne i deg. Rett før jul ble du voldtatt skriver du og at du har kuttet deg mye etter det. Til sist skriver du at du har lyst til å ta selvmord. Det høres ut som om du har og har hatt det veldig tøft i det siste.

Du skriver at du ble voldtatt før jul, men du skriver ikke noe om hvem du ble voldtatt av. Om det var en i familien, en bekjent eller en helt fremmed. Du skriver heller ikke om du har fortalt det til noen. Det at du kutter deg kan tyde på at du ikke har sagt det til noen, men det vet jeg ikke sikkert. Jeg tenker at det er viktig at du forteller det til noen du stoler på, og som kan hjelpe deg videre. Har du en mor eller en far som du kan fortelle det til, eller er det lettere å fortelle det til for eks. helsesøster på skolen. Dersom du forteller det til helsesøster kan hun henvise deg videre til profesjonelle folk som kan hjelpe deg.

Slik du beskriver det kan det høres ut som om du har kuttet deg før voldtekten også, og dersom du har det tenker jeg du trenger å finne ut av hva det er som da har trigget deg til å kutte deg. Har du opplevd noe vondt tidligere som du ikke har fortalt til noen? Til sist tenker jeg at du også trenger hjelp med tankene du har om å ta livet av deg selv. Gå til en voksen som du har tillit til og fortell hvordan du har det og fortell at du trenger hjelp.
 
Du kan også ringe Incesttelefonen på 800 57 000, den er alltid åpen. Dette er en landsdekkende telefon for incestutsatte og betjenes/driftes av Incestsenteret i Vestfold
 
Håper at du kan bruke noen av rådene ovenfor.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge
i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep