Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble utsatt for seksuelle overgrep som barn.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Når jeg var et barn ble jeg utsatt for seksuelle overgrep, tror jeg. Jeg ble ikke tvinget til noe, men ble oppfordet til å kle av meg, og vedkommende som gjorde det var naken. Jeg var 6 år tror jeg og skjønte ikke hva som skjedde og trodde det var en slags lek. Jeg måtte piske han og se på når han onanerte. Han bæsjet også i bleier og forgrep seg på katten sin med kulepenner osv. Det er mye jeg føler jeg ikke husker. I dag jobber han som bestyrer i en barnehage. Så jeg lurer på om det har noe for seg å melde saken for politiet, og eventuellt få erstatning, for jeg er ufør pga psykisk sykdom i dag. Eller om jeg heller burde ta kontakt med barnevernet. Vil jeg isåfall, i sistnevnte tilfelle, kunne være anonym? For jeg vil ikke ha noen problemer, heller ikke noe oppmerksomhet. Men jeg er bekymret for om han fortsatt er på samme måte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du forteller om er helt klart seksuelle overgrep. Og det er kjempealvorlig.
Du har opplevd mange forferdelige hendelser, som barn ALDRI skal oppleve.

Det at denne mannen jobber i barnehage pr i dag, er veldig bekymringsverdig. Jeg støtter din bekymring for om han fremdeles er på samme måte. Det er en god grunn for å melde dette til politiet. Du kan anmelde hendelsen selv om det er lenge siden.

Jeg oppfordrer deg sterkt til å ta kontakt med politiet, og fortell hva du har opplevd. Politiet vil forklare deg hvordan de går fram ved en anmeldelse, og hva du må gjøre. Du kan også tipse politiet anonymt, og du kan melde bekymring til barnevernet anonymt.

Det som er viktig å vite, er at for å få erstatning, såkalt "voldsoffererstatning", så må saken være anmeldt. Det er også en svært god grunn til å anmelde disse overgrepene.

 

I tillegg til å snakke med politiet, så er det viktig å prate med helsepersonell om dine opplevelser.

Det er flere steder du kan ta kontakt for å få hjelp:

- Hjelpetelefonen mot incest: 80057000.

- Senter mot incest: www.sentermotincest.no

- Helsestasjon for ungdom på stedet der du bor

- Fastlegen din

 

For mer informasjon, se artikkelen under.

 

Håper dette svaret var til nytte for deg!

 

Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep