Hopp til hovedinnholdet

P-piller og kviser

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg begynte nylig på pillene loette 28. Bare etter noen dager merket jeg at jeg fikk flere kviser i ansiktet, nå har jeg gått på de i litt over en måned og huden min er helt ødelagt. Jeg har masse kviser i kinnene og store kviser som ligner på akne. Hva skal jeg gjøre ? Har aldri hatt problemer med kviser før, og de klør og gjør vondt, det er vanskelig å ikke pille på de, så de blir ofte sår. Ellers bruker jeg en del sminke til vanlig, men har aldri hatt problemer med det og kviser. Skal jeg vente å se, eller skal jeg bytte til noen andre p piller? Jeg har vurdert diane fordi de skal være så god mot hudproblemer, og nå trenger jeg det virkelig!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Noen opplever at bivirkninger som kviser blir borte etter ca 3 måneder bruk av p-piller. Om du vil vente å se om problemet går over avhenger av hvor plaget du er nå. Det kan være en annen p-pille vil fungere bedre for deg.

Det er noe du kan gjøre for å behandle huden når du har kviser. Du kan prøve tips som er beskrevet i artikkelen hvis du vil. Det er ikke sikkert at hudplagene kommer bare pga p-pillene. Diane kan være bra for hudplager, men de pillene kan gi andre bivirkninger. Dette valget må sees i sammenheng med andre vurderinger på hva som kan være riktig prevensjonsmiddel for deg. Dette bør du vurdere i samarbeid med en lege eller helsesøster som vet hva som er viktig å tenke på. Det kan være vekt, sykdommer i familien, andre helseplager, andre medisiner og hvordan din kropp reagerer på hormoner.

Jeg legger ved noen artikler for mer informasjon, og beklager at jeg ikke kan gi deg et mer konkret svar på det du spør om. Ta kontakt med den som gav deg resept på p-piller. Da vil du få en bedre tilbakemelding som passer for deg.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene