Hopp til hovedinnholdet

Bruker p-piller, men har hat diaré i 10 dager før jeg hadde ubeskyttet sex den 21. januar. Tok nødprevensjon (Levonorgestrel 1,5 mg) 23. januar. Nå kommer ikke mensen som forventet. Den skulle ha startet 21. januar. Kan jeg være gravid?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går på Medisolon 28 og har gått på dette i snart 8 år uten pause. Jeg hadde samleie 1.januar, og samleie 21.januar. Jeg hadde diaré 12.januar til 22.januar, ganske tyntflytende men også litt varierende. Jeg har hatt alle pillene mine, og har ikke glemt å ta pillene mine mer enn 12t. Jeg hadde sex 21.januar og han kom ikke inni meg, men jeg gikk på pilla. Lurer på om diareen kan ha svekket effekten av pillen? Jeg ble litt redd for å bli gravid, og tok derfor angrepillen levonorgestrel 1,5mg 23.januar, 10timer før det var gått 3døgn. Fikk ingen bivirk av angrep. Mensenuka skulle ha startet lørdagen(21.jan), og har ventet på mensen siden da. Har enda ikke fått mensen og det har gått 1 uke. Jeg har også hoppet over mensen de siste 4 siste månedene. Jeg leste at levonorgestrel 1,5 mg kan forårsake forskyving i mensen, men synes det har gått mange dager. Jeg tenker selv at sannsynligheten for at jeg er gravid er liten, men er fremdeles redd for at jeg kan være det. Hva tror dere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du kan i teorien ha blitt gravid om hormonspeilet ditt pga diaréen har vært lavt. Det vil si at kroppen ikke har tatt opp tilstrekkelig p-pillehormoner. Det var nå i alle fall lurt å ta nødprevensjon i tillegg.  

Jeg tenker at du mest sannsynlig ikke har blitt gravid. Årsaken til at mensen ikke kommer ligger mest sannsynlig i at du tok nødprevensjon. Det er ikke uvanlig at blødningen blir forstyrret når man tar nødprevensjon. Anbefaler likevell å ta en gravitest for å finne ut av dette. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra 14 dager etter evt. graviditetstart.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om dine rettigheter?

Hva er den seksuelle lavalderen i Norge?