Hopp til hovedinnholdet

Puppestørrelser

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 15 år som går på p piller. Jeg har fått passe store pupper i det siste (for å si det mildt) og da lurer jeg på skyldes det p pillene eller pubverteten? Jeg hadde en spiseforstyrrelse episode for litt siden (ubevisst), så selvfølgelig er jeg glad for at de har blitt store igjen! Men hvis jeg slutter på p piller vil de bli mindre eller gå tilbake til den gamle størrelsen? Eller vil de bare forbli slik de er, om jeg slutter med pillene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.


Ut ifra det du skriver, så forstår jeg at du har fått større pupper, igjen, etter at de hadde vært mindre etter at du hadde gått ubevisst ned i vekt. Stemmer det? Og samtidig begynte du å bruke p-piller? Jeg vil tro at puppene dine nok kommer til å forholde seg i den størrelsen de nå er, eventuelt vokse ytterligere. Grunnen til at jeg tror det er fordi man i puberteten gjerne vokser i høyde og bredde, samt at alle kvinnelige former som pupper og hofter blir tydeligere. 

Pupper kan bli mindre dersom man slanker seg mye, eller de kan også vises mindre tydelig dersom man legger på seg endel.

Du lurer også på om det kan være p-pillene som gjør det. Vel, det kan være en følelse av det ihvertfall. Puppene blir nok ikke større av p-piller, ihvertfall ikke som en varig bivirkning, men det kan kanskje kjennes mer spent og større. Puppene dine kan virke mindre etterhvert om du slutter på p-piller, men de blir nok ikke mindre. Når det er sagt, så tenker jeg at jeg har lyst til å be deg om å ta en prat med den som skrev ut p-pillene til deg før du slutter. Det er ikke anbefalt å starte og slutte med p-piller ofte. Når man starter med p-piller utsetter man seg for en økt risiko for blodpropp. Det er derfor man får mange spørsmål om dette når man starter med pillen. Etter å ha stått på p-piller i ca. 6 måneder er denne økte risikoen minimert, og man har like stor risiko for å få blodpropp som alle andre som ikke bruker p-piller. Selvom risikoen er veldig liten, anbefaler man likevel ikke at man starter og slutter da det er en risiko som er unødvendig å utsette seg for. Det er større risiko for blodpropp om man blir gravid (forstatt liten risiko). I tillegg til at det er mange fordeler ved å stå på p-piller (beskyttet mot graviditet, økt beskyttelse mot enkelte typer kreft, som regel mindre og kortere blødninger sammenlignet med mens uten p-piller osv.) Med andre ord: Kanskje ikke det er så dumt å stå på p-piller videre, selvom du kanskje ikke er seksuelt aktivt for tiden?!

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

P-piller, p-ring og p-plaster - og fare for blodpropp

Vond arm

Kombinasjonspreparater (p-piller, p-ring og p-plaster) er trygge og sikre prevensjonsmetoder, men har også noen bivirkninger. Blodpropp er en sjelden, men alvorlig bivirkning.

Les mer

Er størrelsen på puppene viktig?

Mange skriver inn til oss og er opptatt av puppestørrelse. Hvor viktig er egentlig størrelsen på puppene?

Gå til vote

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene