Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg begynne på p-piller uten at foreldrene mine får vite om det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år og jeg ønsker å gå på p-piller. Alle de andre jentene i klassen sier de vil ta p-stav eller p-ring, men jeg vil ta piller. Jeg begynte å diskutere prevensjon med familie og mente jeg vurderte det både for å ha prevensjon og for å slippe mensen. De mente det var unødvendig i så ung alder og begynne med det. Hva skal jeg gjøre? Kan jeg begynne på p-piller uten at de merker det eller skal jeg bare la være å ta det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for spørsmål.

Du forteller at familien din mener det ikke er nødvendig å gå på p-piller når man er 15 år. Men du ønsker å begynne med det.

Så lenge du er under 16 år, er det egentlig slik at dersom du går til lege eller helsesøster så skal foreldrene dine ha beskjed. 

Du kan få resept på p-piller hos fastlegen din, helsesøster på skolen og helsestasjon for ungdom. Det er ikke alltid slik at de ringer hjem, hvis du forklarer situasjonen er det mange som tar hensyn til dette.

Jeg vil likevel råde deg til å være åpen om dette med foreldrene dine og fortelle dem det dersom du begynner med p-piller. Det er fordi det ikke vil være så hyggelig dersom de finner et p-pille-brett og ikke er klar over dette.

Hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon