Hopp til hovedinnholdet

Jeg har uregelmessig mens. Gjelder sikker fra første pille regelen for meg også?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg begynte på loette i min 4. dag med mensen(og har lest du er sikker fra pille 1 om du begynner innen de 5 første dagene av mensen), men jeg har veldig uregelmessig mens og jeg tror jeg var ferdig etter 3-4 dager denne gang. Lurer da på om denne "sikker-fra-første-pille-regelen" gjelder for meg? Og uansett om den ikke gjør det, lurer på om de er sikre etter 6 og en halv dag, eller om jeg MÅ vente hele 7 dager før de er sikre? Er det sånn at "sikkerhetsprosenten" øker ved hver pille, eller at de ikke er sikre i det heletatt før du har tatt syv stykker?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du startet med p-pillene fra 4. dag er du nok sikker. Man sier i utgangspunktet at dette gjelder de med regelmessig menstruasjon, men siden du ennå hadde mensen er du nok sikker fra første p-pille. 

Sikkerhetsprosenten vil øke jo flere p-piller du har tatt. Hvis man har samleie etter 6 og en halv dag vil sannsynligheten for å bli gravid være mindre enn etter første dag med p-piller. Du bør likevel vente 7 dager med samleie for å være helt sikker. 

Vennlig hilsen helsesøster

 

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon