Hopp til hovedinnholdet

Smerter med p-stav

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, får ca 1 års si tok eg P-stav i armen. og eg kjenner smerter der den er av og til. er det normalt eller? det gjer liksom så sykt vondt. har venniner som måtte opere den ut igjen, men min sitter ikke så langt ute som deiras får min kan man ikke se med mindre man trykker den ut. så er det normalt og ha smerte der ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til ung.no.

Du skriver at du har smerter i armen der p-staven din sitter av og til. Det er sånn at p-staven jo er et fremmedlegme og tar opp litt plass i armen din mellom muskler, fett, sener, nerver osv. Den kan av og til presse litt på ting som gjør at man kan kjenne litt smerter, men man skal ikke få og ha konstant vondt i armen av den grunn. Noe jeg ikke heller får inntrykk av at du har. 

Det er lurt å veie fordeler ved å ha p-stav opp mot ulempene (som at det gjør vondt) å ha p-stav opp mot hverandre før du eventuelt bestemmer deg for å ta den ut. Som regel så veier det negative lite i forhold til de positive tingene. Men som sagt: Det skal ikke gjøre vondt hele tiden. 

Snakk også med helsesøster på skolen din og få hjelp til eventuelt å gjøre noen vurderinger. 

Jeg ønsker deg masse lykke til.

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit