Hopp til hovedinnholdet

Jeg luret på hvor mange dager etter sex det er trygt å starte på sukkerpillene uten å bli gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg luret på hvor mange dager etter sex det er trygt å starte på sukkerpillene uten å bli gravid? Eller er det sånn at du ikke kan bli gravid uansett når du går på sukkerpillene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at skriver til oss i ung.no

Jeg er litt usikker på hva du egentlig spør om. Men hvis du bruker p-piller og husker å ta en pille hver dag er du også beskyttet mot å bli gravid når du tar sukkerpillene. Sukkerpillene inneholder ikke hormoner, de er kun "huskepiller" man bruker for å være sikker på at pausen mellom to pillebrett med hormoner ikke blir lenger enn 7 dager. Det gjør ingenting om du har en kortere pause (dvs. enten lar være å ta sukkerpillene eller bare tar i 4-5 dager). I "sukkerpilleuken" vil du få blødning. Hvis du ikke ønsker å ha blødning kan du droppe sukkerpillene og begynne på et nytt brett istedet. 

Mitt svar til deg er at du kan trygt ha sex også i den uken du bruker sukkerpiller.

Jeg håper dette var svar på spørsmålet ditt. Du vil finne mer informasjon om dette i artikkelen jeg har lagt ved. Lykke til.

 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon