Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex med en gutt i helgen og han kom uten at han bytta kondom.

Jente 17 år
 

Spørsmål

jeg hadde sex med en gutt i helgen og han kom uten at han bytta kondom men kondomen satt sånn som den skulle, er det en stor sjanse for at jeg kan bli gravid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss i ung.no

Det er fint at du bruker kondom når du har sex. Du spør om det er mulig at du kan bli gravid dersom kjæresten din fikk utløsning i kondomet. Så lenge kondomet sitter på plass (som du skriver) skal det være trygt. Det høres ut som at dere har hatt sex flere ganger uten at han tok på nytt kondom, det skal likevel som sagt være trygt dersom det ikke "lekker sæd" ved siden av kondomet. Som en generell regel vil jeg anbefale at dere bruker nytt kondom hvis dere skal ha nytt samleie etter utløsning.

Hvis du føler deg usikker kan du gå på helsestasjon for ungdom å ta en  graviditetstest når det er gått 3 uker siden samleiet. Du kan også kjøpe en test på apoteket og ta den selv. På helsestasjon for ungdom er det gratis.

Håper dette var svar på spørsmålet ditt - lykke til.

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon