Hopp til hovedinnholdet

Jeg har startet på p-piller - er jeg beskyttet mot graviditet de syv dagene man går på sukkerpiller?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, for ikke så lenge siden startet jeg på ppiller så det er fortsatt ganske nytt for meg. Om man tar de første 21 pillene, er man da beskyttet mot graviditet i de sju dagene man går på sukkerpilla? Og eventuelt da man starter på et nytt brett igjen etter det, er man da beskyttet etter første pille eller må man vente 7 dager?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for ditt spørsmål!

Ja, når du tar de aktive pillene hver dag til omtrent samme tid er du beskyttet hele tiden også i den uka du tar sukkerpiller og når du starter på neste brett.

Glemmer du piller slik at det går mer enn 36 timer mellom to piller kan sikkerheten bli redusert. Les i pakningsvedlegget til din p-pille, der finner du veiledning i hvordan p-pillen virker, hvordan den brukes og hva du gjør om du glemmer en pille eller har oppkast / diaré. Har du kastet pakningsvedlegget finner du det her på felleskatalogen.no. Søk på navnet til din p-pille og klikk på pasientinformasjon. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon