Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge etter at du har startet med pillen kan du ha trygg sex uten kondom.

Jente 15 år
 

Spørsmål
hei :) Jeg er en jente på 15 år som har gått på P pillen cerazette nå i litt over 1 mnd. Jeg har nettopp prøvd å ha sex uten kondom mens jeg gikk på pillene. Det er litt skremmende å tenke på at jeg har kan bli gravid om jeg ikke går på P pillene. Jeg ventet 1 mnd med å ha ubeskyttet sex. Jeg venter nå på å få mensen men har ikke fått det enda, jeg lurer nemlig på 2 ting. Hvor lenge etter at du har startet med pillen kan du ha trygg sex uten kondom og vil det være sjanse for å bli gravid, kan jeg være det nå ?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Etter en uke med p-pillene, er sex trygt å ha uten kondom.. -Og hvis du starter på første mensdag med p-pillen, er det trygt fra første pille. -Så du kan nok være trygg på å ikke være gravid nå.

Når du bruker Cerazette, kan det hende at mensen ikke vil bli helt regelmessig. Husk at du skal ta piller hele tiden uten opphold. -Da har du et veldig trygt prevensjonsmiddel hele tiden. -Mange syns, som deg, at det er litt vanskelig å stole helt på det, men det venner man seg litt mer til etterhvert.

Mer info i artikkel under.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den, eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om reising?

Hvilke fordeler har du med et europeisk helsetrygdkort?