Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge etter at du har startet med pillen kan du ha trygg sex uten kondom.

Jente 15 år
 

Spørsmål
hei :) Jeg er en jente på 15 år som har gått på P pillen cerazette nå i litt over 1 mnd. Jeg har nettopp prøvd å ha sex uten kondom mens jeg gikk på pillene. Det er litt skremmende å tenke på at jeg har kan bli gravid om jeg ikke går på P pillene. Jeg ventet 1 mnd med å ha ubeskyttet sex. Jeg venter nå på å få mensen men har ikke fått det enda, jeg lurer nemlig på 2 ting. Hvor lenge etter at du har startet med pillen kan du ha trygg sex uten kondom og vil det være sjanse for å bli gravid, kan jeg være det nå ?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Etter en uke med p-pillene, er sex trygt å ha uten kondom.. -Og hvis du starter på første mensdag med p-pillen, er det trygt fra første pille. -Så du kan nok være trygg på å ikke være gravid nå.

Når du bruker Cerazette, kan det hende at mensen ikke vil bli helt regelmessig. Husk at du skal ta piller hele tiden uten opphold. -Da har du et veldig trygt prevensjonsmiddel hele tiden. -Mange syns, som deg, at det er litt vanskelig å stole helt på det, men det venner man seg litt mer til etterhvert.

Mer info i artikkel under.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om sorg?

Hva gjør skolen dersom en elev dør?