Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Gravid med negativ graviditetstest?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har gått på p-piller (zoely) i noen år nå. De siste 2 årene har jeg valgt å hoppe over mensen, men etter noen måneder har jeg hatt det. Det har fint gått ca. 6 måneder (noen ganger mer) før jeg har valgt å ha en blødning. Vet det er en del splittede meninger angående om dette er bra eller ikke. Når jeg har hatt blødningene har jeg blødd veldig lite. Nå i det siste har jeg igjen valgt å ha mensen, men disse gangene har den ikke kommet. De siste månedene har jeg også hatt ubeskyttet sex. Jeg har vært redd for at jeg har vært gravid, men det har blitt negativt ved graviditetstest. Jeg har også kjørt graviditetstest flere ganger for å være sikker. Jeg lurer på om jeg bør kontante lege angående dette, eller om jeg bare skal prøve å se igjen neste måned om det kommer en blødning.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Siden du har tatt flere graviditetstester og alle har vært negative, er du nok ikke gravid. Men jeg vil absolutt råde deg til og ikke ha ubeskyttet samleie dersom du ikke ønsker å bli gravid.

Jeg tenker heller at hormonsystemet i kroppen din har kommet litt i ulaget siden du har vært litt av og på med hopping over mensen. Det er ikke farlig å hoppe over mensen, dvs gå rett på neste p-pille brett uten opphold. Men noen vil oppleve småblødninger eller slik som deg at mensen blir litt mindre.

Jeg tror nok, siden graviditetstestene har vært negative at du kan vente med å oppsøke lege og heller vente på neste blødning.

 

Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

p-piller

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer

Graviditetstest

Gravid?

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon