Hopp til hovedinnholdet

Jeg tok p-pillen for morgendagen istedet for den idag - går det greit? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Det gikk litt fort for seg når jeg skulla ta p-pillen idag, tok den for morgendagen istedet for den idag..er dette krise, eller går det greit? Skal jeg ta den for i dag imorgen eller hvordan blir det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det kommer litt an på hvor på brettet du er og hvilket merke, men det beste er at du fortsette med gårsdagens pille og så videre som vanlig. Hvis du har byttet på en pille som har samme farge betyr ikke det noe. Dagene er der kun for at det skal være lettere å huske pillen hver dag. 

Unntaket er dersom du er på slutten av brettet og har tatt en "sukkerpille" istedenfor en med virkestoff.  Da kan du bare kaste den neste og fortsette med sukkerpillene og få mensen.

De vanligste p-pillene har to ulike farger. En med virkestoff og en uten hormoner. Da betyr det ikke noe om du bytter på dagene så lenge du ikke blander de med og uten virkestoff. Noen p-piller har tre ulike piller med mer og mindre hormoner i. Har du en slik type er det fortsatt greit så lenge du tar rett farge i de dagene du skal det.

Anbefaler deg å lese i pakningsvedlegget til din p-pille, der ser du hva dine p-pille inneholder. Så lenge du har byttet to like piller betyr det med andre ord ingen ting for sikkerheten. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon