Hopp til hovedinnholdet

Jeg har brukt p piller i 3 måneder snart, og jeg har brunt utflod som kommer i noen tråder. 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har brukt p piller i 3 måneder snart, og jeg har brunt utflod som kommer i noen tråder. I tillegg har jeg fått et type brannsår rett ved kjeden, det kom en dag det klødde mye der nede. Det klør fremdeles. Er dette noe p pillene kan gi? Eller kan det hende jeg har herpes? Det er ikke blemmer der nede, bare et sårt område som svir når jeg tar på det. Det svir ikke ellers til vanlig med mindre jeg gjør det irritert. Utfloden min lukter helt normalt, bare har skiftet farge. Vet dere noe om brannsåret og utfloden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år.

Takk for spørsmålene dine!
Du forteller at du har en brunlig utflod som kommer i tråder. De første månedene du bruker p-piller, er det ikke uvanlig at man kan ha småblødninger som enten gir frisk blødning eller en brunlig utflod. Dette er ofte noe som går over etter 2 - 4 måneders bruk av pillene.
Det at du opplever at det utfloden henger i trådere skjer fordi utfloden er litt tykk i konsistens, og det er ikke unormalt.

Blødning kan også være tegn på smitte av seksuelt overførbar infeksjon. Dersom du har hatt ubeskyttet sex, og har fått disse endringene i ettertid er det viktig å sjekke seg for seksuelt overførbare infeksjoner som klamydia. 
Det gjør du gratis på Helsestasjon for ungdom.

Du beskriver sårhet og noe du kaller for brannsår. For å få et klart svar på hva du skal gjøre med dette, bør du få det sjekket av lege. Det kan være sårhet som følge av sopp i underlivet, men det kan også ha andre årsaker. Derfor vil jeg råde deg til å få det sjekket. Det gjør du gratis hos lege på helsestasjonen.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon