Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en 15 år og har gått på cerrazett en stund nå uten noe problem. Men min mor lar meg ikke gå på det mer og tok de fra meg. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Får ikke lov til å gå på p piller! Hei jeg er en 15 år gammel jente som har gått på cerrazett en stund nå uten noe problem. Men min mor lar meg ikke gå på det mer og tok de fra meg. Er det farlig å ta en pause inntill at jeg overbeviser henne om at jeg trenger de for smerte? Ca. 1mnd. Hun er bekymret at jeg ikke kan bli gravid da jeg ønsker det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er leit å høre at moren din ikke forstår at dette er noe som hjelper deg. Det anbefales ikke å ta pauser fra p-pillene, men heller at man tar dem sammenhengende over tid. 
Dersom man tar pauser kan man igjen få bivirkningene man kan oppleve når man starter på p-piller. Dessuten er faren for blodpropp økt i den første tiden etter man starter med p-piller, også etter en pause. 

For deg er ikke dette et planlagt opphold, og heller ikke noe du ønsker. Det jeg vil råde deg til, er at du tar en tur til Helsestasjon for ungdom å snakker med helsesøster om situasjonen. Der kan du få informasjon og råd som kan hjelpe deg med å finne en løsning på problemet.

Det er også slik at etter fyllte 16 år, er det du selv som bestemmer over din egen helse, og kan da velge å om du skal bruke p-piller eller ikke.  

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon