Hopp til hovedinnholdet

Jeg har byttet til Loette, men får mellomblødninger. Kan jeg da slutte med pillene og ta pillefri uke?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har gått på Microgynon før, men har bestemt å bytte til loette på grunn av mensensmerter. Det sto i pakningsvedlegget at man skulle gå direkte fra Microgynon til loette uten pillefri uke, og derfor gjorde jeg dette. Nå etter 4 dager på loette har jegbegynt å få mellomblødninger. Dette er veldig plagsomt og jeg orker ikke det i tre uker. Kan jeg slutte nå og ta en pillefri uke eller må jeg gå brettet ferdig for å være sikker mot graviditet? Om jeg eventuelt slutter nå, må jeg da bruke ekstra prevensjon i tillegg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du har startet på Loette på riktig måte, altså ved å droppe pillefri uke. Mellomblødninger er en vanlig bivirkning ved p-piller og går som regel over etter de første tre månedene.

Mellomblødninger kan komme og gå, og det er ikke sikkert at du kommer til å ha det i tre uker til neste mensen eller i de tre første månedene. Hvis du slutter nå, så er du ikke sikkert mot graviditet og må derfor bruke kondom fram til neste mensen og du starter opp igjen med annen prevensjon.

Allikevel vil jeg ikke anbefale deg å bytte merke for det har gått 3 måneder. Man kan få mellomblødninger av de fleste p-pillemerkene. Som regel forsvinner bivirkningene etterhvert. Hvis det har gått 3 måneder og du fortsatt ikke er fornøyd bør du ta kontakt med helsepersonell som skrev ut p-pillene til deg for å vurdere et annet merke.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Før du velger prevensjonsmetode

Ulike prevensjonsmidler (foto: ung.no)

Du har begynt å ha sex eller vet at det snart vil skje. Du ønsker ikke å bli gravid og vil begynne med prevensjon for å hindre det. Det finnes mange ulike metoder å velge mellom. Hva vil passe best for deg?

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon