Hopp til hovedinnholdet

Hei, har lest på p-pillepakka mi. Hvordan og hva man skal man bruke  "narrepillen" til? Kan jeg ha sex med kjæresten min fra første dag etter oppstart med p-piller, om vi bruker kondom?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lest introduksjonene på p-pille pakka mi, men jeg forstår ikke hvordan og hva man skal bruke «narrepillen» til. Hva bruker man den til? Og er det sånn at jeg kan ha sex med kjæresten min fra første dag om vi bruker kondom?? Håper på svar. Klem fra forvirret jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss!

Med "narrepille" menes at det er piller som ikke har noen virkningsstoffer. Når det gjelder p-piller, er det piller som ikke inneholder hormoner.

På brettet vil disse pillene være hvite, mens de som inneholder hormoner, vil ha en annen farge. De dagene du tar "narrepillene", også kalt sukkerpillene, vil du få en mensblødning.

Dersom du begynte med p-pillene på en av de 5 første dagene i mensen, er du beskyttet fra første pille. Da trenger dere ikke å bruke kondom ved sex. 

Dersom du begynte på pillene på et tidspunkt utenom de første 5 dagene i mensen, er du ikke sikker før det er gått 7 dager, og dere må da bruke kondom disse dagene om dere ønsker å ha sex.

Når dere bruker kondom, er dere alltid beskyttet.  

Jeg legger også ved noen artikler du kan lese.

Lykke til!

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon