Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Jeg tok p-plastret av for tidlig. Hva gjør jeg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Har brukt p plaster i 3 år nå. Sist uke så jeg feil på kalenderen fordi jeg trodde jeg hadde uke 4 (plasterfri uke), det hadde jeg ikke. Jeg hadde uke 3 sist uke. Så fort jeg oppdaga dette idag (neste søndag) tok jeg på nytt plaster. Begynner jeg da på uke 1 eller hva gjør jeg nå?

Besvart 14.11.2017 19:54
 

Svar
Hei

Jeg klarer ikke helt å forstå hvor lenge du gikk uten p-plastret.

Det er flott at du satte på plaster når du fant ut at du ikke hadde plasterfri uke. Du får dermed en ny “dag 1” og dermed også en ny dag for skifte av plaster. Du skal bruke kondom i tillegg de neste syv dagene. Hvis du har hatt samleie de siste syv dagene anbefales det at du tar nødprevensjon i tillegg.

Jeg anbefaler deg å hoppe over den plasterfrie uken og fortsette med nytt plaster slik at du går sammenhengende på plaster i 21 dager. 

sexogsamfunn.no kan du lese hva du gjør hvis du glemmer p-plaster eller går for lenge med p-plastret. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

p-piller

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre