Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Jeg lurer på om man kan ha sex rett etter å ha tatt p-sprøyte. Jeg tok sprøyten mens jeg hadde mensen. Det sto på nettet at man kan ha sex uten beskyttelse fra første dag når man tar p-sprøyten under mensperioden. Mens noen sier jeg må bruke beskyttelse i 7 dager? Hva er sant?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om man kan ha sex rett etter å ha tatt p-sprøyte. Tok sprøyten mens jege hadde mens og det sto på nettet at man kan ha sex uten beskyttelse fra første dag når man tok p-sprøyten når man hadde mens mens noen sier jeg må bruke beskyttelse 7 dager? Hva er sant? Er det farlig å ha sex uten beslyttelse nå? Det har gått 5 dager siden nå.

Besvart 14.11.2017 19:39
 

Svar
Hei!

Men vil være sikker fra første dag dersom man får satt p-sprøyten en av de første 5 dagene under mensen. Så du har ingenting å frykte. Så dere skal bare ha sex så mye dere lyster!!


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om pubertet?

Når skjer eggløsningen hos jenter?

ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre