Hopp til hovedinnholdet

Pause i bruk av p-piller

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har gått på mercilon p-piller i ca. 3 år. Det har blitt slutt med kjæresten og jeg vurderer å ta en pause fra p-pillene, men jeg vet ikke hvilken tid på brette jeg skal slutte og jeg vet ikke hvor lenge man kan/burde ha pause fra pillene. Eller hvordan jeg skal begynne på dem igjen... Har du noen svar?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis p-pillene fungerer bra for deg kan du gjerne fortsette å bruke pillene selv om du ikke har kjæreste. Man fraråder i utgangspunktet å ta pause ved bruk av p-piller. Det er større sannsynlighet for å få bivirkninger om man tar pauser enn om man bruker p-piller over tid uten pause. Det går helt fint å bruke p-piller i flere år uten pause.

Men langtidsvirkende prevensjonsmiddel som spiral og p-stav er gjerne bedre prevensjonsmiddel og enda mindre bivirkninger enn p-piller.

Du kan slutte med pillene når som helst på brettet, men man anbefaler at kvinnen tar ferdig brettet når hun skal slutte på p-piller. Begynn på et nytt p-pillebrett første menstruasjonsdag om du skal starte opp igjen med p-piller. 

Se også vedlagt artikkel.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon