Hopp til hovedinnholdet

Er det sikker med p-piller etter 2 ukers bruk, vil jeg få mensen i pausen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg begynte med p-piller for litt siden, etter to ukers bruk hadde jeg samleie uten kondom, er dette sikkert? Han kom ikke inni meg. Og vil sukkerpiller funke hvis du muligens er gravid? Vil du få mensen da? Hilsen jente16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

P-piller er en sikker prevensjon om en tar pillene sine hver dag og ikke glemmer noen piller. P-pillene er sikre fra første dag om du ved oppstart begynner inne de 5 første dagen i din menstruasjon.

Begynner du utenom denne tiden er pillene sikre etter en uke. Derfor er du sikker mot å bli gravid etter 2 uker. Du er også sikker mot å bli gravid den uken du har pause fra de aktive pillene dine (pauseuken).

Skulle du bli gravid når du går på p-piller, vil du nok ikke få en bortfallsblødning i pauseuken. Vi kaller det bortfallsblødning, fordi det ikke er din naturlige menstruasjon, men en blødning som kommer fordi du tar pause fra pillene dine. Les mer om p-piller i de artiklene jeg legger ved svaret.

Ellers anbefaler jeg deg å ta kontakt med helsesøster på skolen etter ferien for å få mer informasjon om din prevensjon.

God jul.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon