Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å starte med p-piller eller p-stav for å hoppe over mensen hele tiden?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, når jeg først har fått mensen har jeg det veldig lenge. Dette er veldig slitsomt til tider. Kan jeg ta p-stav eller p-piller for å hoppe over mesen hele tiden, eller må jeg ha mensen regelmessig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du synes at det er slitsomt med langvarige menstruasjoner. Menge jenter har i oppstarten av mensen uregelmessige menstruasjoner med flere måneder mellomrom. Dette er helt normalt og vil gjerne rette seg opp etter hvert uten at man gjør noe med det.

Det er mulig å regulere blødningene med p-piller selv om mensen ikke er helt regelmessig. Det er også mulig å bruke p-piller slik at man kan hoppe over mensen, men gjøres dette over lang tid vil de fleste jenter oppleve småblødninger på sikt.

Jeg vil anbefale deg å oppsøke helsestasjon for ungdom eller fastlegen din slik at dere sammen kan finne ut om dette er et godt alternativ for deg. Jeg vil også anbefale deg å snakke med for eksempel moren din om dette, slik at hun vet hva du tenker og hvorfor du ønsker deg p-piller.

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon