Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Lurer på om minipiller generelt får mindre effekt hvis man tar de litt sent av og til? Eller har de bare mindre effekt i de 5 neste dagene etter du for eksempel har glemt å ta en pille? Jeg går på Cerazette.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bare lurte på om minipiller generelt får mindre effekt hvis man tar de litt sent av og til, eller om de da bare har mindre effekt i de 5 neste dagene etter du for eksempel har glemt å ta en pille? Jeg går på Cerazette og den som tilsvarer Cerazette. Det var spesielt i sommerferien jeg glemte de ofte, men da hadde jeg heller ikke samleie.

Besvart 13.01.2018 12:08
 

Svar
Hei!

Går det mindre enn 36 timer mellom to piller er det ikke økt fare for graviditet. Man anbefaler selvfølgelig å ta dem omtrent til samme tid, men om det blir litt sent av og til gjør ikke noe bare det går mindre enn 36 timer mellom to pille.

Dersom gestagen p-pillen tas mer enn 12 timer for sent ( slik at det går mer enn 36 timer mellom to piller) skal man ta en pille så snart som mulig og deretter fortsette med de neste tablettene til vanlig tid. Man må i så fall bruke kondom eller avstå fra samleie i de neste 2 dagene.

Dersom man har hatt ubeskyttet samleie de siste 5 dager før den glemte pillen anbefales man å bruke nødprevensjon i tillegg. Det anbefales også en graviditetstest som kan tas tidligst 3 uker etter det siste ubeskyttede samleiet.Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Du har glemt å ta p-pillen til rett tid (eller vært magesyk). Du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. P-plasteret har falt av uten at du merket det. Plutselig var det gått mer enn 12 uker siden forrige p-sprøyte. Her finner du råd om hva du skal gjøre.

Informasjon om dette vil du også finne i pakningsvedlegget til prevensjonsmetoden din.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

p-piller

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer

Graviditetstest

Gravid?

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Kva veit du om film? #2

Kva står "16:9" som ein ofte finn dvd-coveret for?