Hopp til hovedinnholdet

Bruker p-piller, men startet å blø 5 dager før jeg var ferdig med brettet (21-pillersbrett). Er jeg fortsatt sikret mot graviditet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

jeg går på p piller med 21 tabletter i. jeg stoppet opp forje måned og hadde mensen som normalt, og begynte på pillene igjen som normalt etter mensen. nå har jeg 5 p piller igjen på brettet, men har allerede fått mensen. det er ikke en mellomblødning. skal jeg da stoppe å ta pillene, eller skal jeg ta til brettet er ferdig, og begynne på et nytt igjen? er jeg fortsatt beskyttet for graviditet selv om jeg har noen piller igjen?

Besvart 23.01.2018 08:32
 

Svar
Hei!

Dette kan skje når man bruker p-piller. Det er mest vanlig om man bruker lavdose p-piller (f.eks. Loette) at blødningen starter før man er ferdig med de aktive pillene. Du er likevel sikret mot graviditet , så sikkerheten trenger du ikke bekymre deg for. Noen ganger kan slik blødning også være tegn på smitte av kjønnssykdom. Har du hat usikker sex bør du i så fall teste deg på kjønnssykdom


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer - SOI

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (soi) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om kropp og helse?

Hva er de vanligste kjønnssykdommene i Norge i dag?