Hopp til hovedinnholdet

Bytte prevensjon

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 20 år og som går på p-pillen Loette. Jeg har gått på disse i 3 år uten særlig store problemer, nå ønsker jeg derimot å bytte til en mer langvarlig metode. Jeg hopper over mensen så ofte jeg kan, men etter 3-4 brett kommer det som regel en blødning. Det jeg da lurer på er om det har noe for seg for meg å bytte til p-stav? Vet jeg på forhånd at jeg vil blø mer pga. mindre hormoner i staven? Eller har hormonsammensetningen mer å si på bivirkningene enn mengden hormoner? Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for at du skriver til ung. Du har lyst å bytte til p-stav som er et langtidsvirkende prevensjonsmiddel. Fordelen med dette er at da trenger du ikke tenke mer på det før den skal byttes etter 3 år, ulempen kan ofte være at du ikke har like god kontroll på når du blør som du har på p-piller. Det er forskjellig fra kvinne til kvinne hvordan man reagerer på p-stav og det er dermed umulig å vite om du vil blø mer en på p-piller. 
Håper du fikk svar på det du lurte på. 

Legger ved noen artikler du kan lese.

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Disse prevensjonsmidlene er absolutt ikke bare for dem som har født! Og visste du at om du får satt dem inn før du blir 21 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år?

Les mer

Langtidsvirkende prevensjonsmidler

Kobberspiral, hormonspiral og p-stav (foto: ung.no)

Helsedirektoratet og WHO anbefaler langtidsvirkende reversible prevensjonsmetoder (LARC) til unge jenter. Kanskje noe for deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon