Hopp til hovedinnholdet

Har hat ubeskyttet sex 5 av de siste 14 dagene uten beskyttelse. Gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år som fyller 16 i år. Jeg og kjæresten min har nettop begynt å ha sex og første gang var for 2 uker siden. Etter den gang har vi hatt sex på 5 av dagene, men har gjort det flere ganger på en dag. Ingen av disse gangene var beskyttet derimot... Han kom ikke inni meg men jeg vet at det fortsatt er en sjanse for å bli gravid. Skulle fått mensen for 2 dager siden men har ikke fått det enda og jeg har ømme bryster. Betyr det at jeg er gravid? Jeg er veldig stresset og klarer ikke å slutte å tenke på det... og i tillegg så kommer jeg ikke til å klare å fortelle foreldrene mine om jeg er... Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hoppe av i svingen metoden for å unngå graviditet er høyst usikker siden det kan være sædceller i det sekretet som kommer før selve utløsningen. Når dere har hat sex flere ganger i løpet av en dag er det desto større fare for at det er sædceller i sekretet som kommer før selve utløsningen. Faren for graviditet hadde vært enda større om han hadde kommet inni deg, men det skal ikke alltid så mye til for å bli gravid.
Uteblitt mens og ømme bryst kan være tegn på graviditet. Det er ikke vanlig at man  får tegn på graviditet så raskt etter evt. graviditetstart. Anbefaler uansett å få tatt en gravitest om mensen enda ikke har kommet. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra 3 uker etter evt. graviditetstart. Om du ikke har blitt gravid bør dere vurdere å skaffe sikker prevensjon i fortsettelsen. Oppsøker du helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom får du tatt gravitest helt gratis i tillegg til hjelp til å skaffe sikker prevensjon. Skulle du ha blitt gravid får du også hjelp videre i hvordan du angriper situasjonen.   Legger ved diverse artikler under svaret som kan være greit å lese. 

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avbrutt samleie - "å hoppe av i svingen"

Par i senga (colourbox.com)

Har dere hatt avbrutt samleie (uten prevensjon), såkalt ”hoppe av i svingen”. Det er risikabelt og jenta kan bli gravid.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Kva veit du om demokrati?

Når fekk kvinner røysterett i Noreg?