Hopp til hovedinnholdet

Hei, Jeg startet nettopp med p-piller (fikk mensen på mandag, og det var da jeg starte med p-piller.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg startet nettopp med p-piller (fikk mensen på mandag, og det var da jeg starte med p-piller. Dag 2 jeg følte meg litt annerledes. Jeg føler meg at kroppen er tungt, svi i brystene, litt vanskelig å puste. Jeg ringte legenvakten og fortalte situasjonen, og da sa legen at jeg bør ta smertestillende. Så jeg lurte på om det er ikke årsaken av blodpropp, hjerneslag osv? Jeg var ganske redd om det var det på grunn av birvkning..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for spørsmål

Du skriver at du har begynt med p-piller og at du dagen etter å ha tatt første pille følte deg dårlig med sviing i brystet og pustevansker. Når man bruker p-piller, skal man alltid ta slike symptomer på alvor, derfor var det fornuftig av deg å ringe til legevakten når du merket dette.

I dette tilfellet tviler jeg imidlertid på at på dette har noe med p-pillene å gjøre siden du bare hadde brukt dem i en dag. På så kort tid er det usannsynlig at en blodpropp vil kunne dannes.

Det er riktig at p-pillebruk kan settes i sammenheng med risiko for blodpropp og det er riktig av deg å kontakte lege med slike symptomer. Men du skal også huske på at blodpropp er en veldig sjelden bivirkning. 

Du kan lese mer om bivirkninger i artikkelen jeg har lagt ved. 

 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon