Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang tid tar det å bli befrukta, og hvor lang tid tar det før man kan merke at man er gravid, på humørsvingninger osv...

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg lurer på hvor lenge etter at gutten har spruta inni jenta, blir man gravid? Hvor lang tid tar det å bli befrukta, og hvor lang tid tar det før man kan merke at man er gravid, på humørsvingninger osv...Håper på svar fort! Hilsen jente som lurer veldig
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det bør som hovedregel gå ca. 14 dager etter samleie, før man kan ta en test som viser om man er gravid. Det er mulig å tatt en slik test på helsestasjon for ungdom og den er gratis. Du finner nærmeste i nærheten av deg på www.unghelse.no. Man kan der få gode råd  eller veiledning hvis man er seksuell aktiv og trenger prevensjon.


De fleste kjenner ikke noe rundt eller rett etter befruktning, men noen mener at de kan kjenne litt ganske raskt. Det går gjerne noen uker før symptomer på graviditeten kommer. Det er veldig forskjellig fra person til person. Det mest vanlige er nok å bli litt kvalm, merke at man blir fortere trett og noen kan få humørsvingninger. Legger ved artikkler under svaret du kan se på.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om krig og fred?

Hvem fikk Nobels fredspris i 2015?