Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om hormonell prevensjon. Hva er sikrest?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har noen spørsmål angående p-piller. Jeg begynte på Loette 28 den 27. Februar. Jeg er veldig flink til å ta pillene til helt rett tid hver dag og har søkt opp mye om hvilke forhåndsregler man må ta dersom man skulle få diare eller kaste opp. Jeg og kjæresten min er begge jomfruer så kjønnsykdommer er ikke noe jeg frykter. 1. Jeg leser på nettet om svært mange jenter/kvinner som blir gravide, og de hevder også at de har brukt pillene helt riktig. Kan jeg virkelig stole på pillene? 2. Man anbefaler unge jenter å bruke langtidsvirkende prevensjonsmidler, slik som spiral og p-stav. Er disse tryggere enn p-piller selv om jeg har korrekt bruk? 3. Hva er risikoen for å bli gravid med rett bruk av p-piller? Abort er nemlig ikke ett valg for meg dersom jeg skulle ha blitt gravid da jeg er en stor forkjemper mot abort, men jeg vil virkelig ikke bli gravid da dette hadde ødelagt mye av ungdomstiden min og tatt mye av friheten min. Jeg vil kunne stole på p-pillene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Svarer på spørsmålene dine fortløpende. 1. Mange jenter blir gravide med p-piller. Nei, det er ikke mange. Undersøkelser fra USA viser at det er 0.3 til 9% sjanse for å bli gravid med p-piller P.stav 0,05 %, kobberspiral, 0,6- 0,8 %.  Fordelen med p.stav og kobberspiral er at du ikke kan gjøre feil. 
Risikoen med p-piller er noe høyere i forhold til kobberspiral og P.stav.
Det viktigste er at du velger et prevensjonsmiddel som er riktig for deg. Føler du at du ikke får mange bivirkninger med  p-piller kan du etter 3    måneder byte til P.stav. Kobberspiral kan du sette inn når det passer, ingen hormonelle bivirkninger. 
Du kan kontakte helsesøster på skolen du går eller helsestasjon for ungdom, de kan mye om prevensjon.
Ta og en titt på artiklene jeg   har  lagt  med.
Lykke til hilsen helsesøster
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon