Hopp til hovedinnholdet

Hvor stor sjanse er det for å bli gravid uten prevensjon?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg og kjæresten min har veldig lyst til å ha sex begge to, begge er jomfru, men begge føler seg klare, kj en min går ikke på p-piller atm, men begge vil uten kondom, hvor stor sjans er det for å bli gravid hvis vi ikke bruker kondom, og hvordan går man fram med sex, lissom hvordan starter man på en måte

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Det vil alltid være en fare for å bli gravid når en ikke bruker prevensjon!

Hvis samleiet skjer rundt eggløsning er faren for graviditet størst (3-4 dager før til et døgn etter eggløsning). Eggløsningen kommer vanligvis 14 dager før man forventer 1. menstruasjonsdag.

Jeg anbefaler at dere bruker kondom hvis dere ønsker å ha samleie. Til informasjon vil kondom bare være en fordel for deg som gutt! Det er vanlig at unge gutter får svært tidlig utløsning og blir lett opphisset. Kondom vil gjøre at du kan holde ut litt lenger, slik at også din kjæreste kan nyte mer. Gutten får litt mindre følsomhet når han bruker kondom. Gutter som bruker å få utløsning for tidlig, kan nemlig holde seg litt lenger før de kommer når en har samleie. Dermed kan samleiet vare lenger.

Du vil ikke kjenne noe forskjell på å bruke kondom, når du ikke har noen erfaring fra før.  Et samleie vil være så godt og gjøre deg opphisset, også med kondom.

Du spør så videre hvordan du starter når dere skal ha sex. Alt handler om at dere kan snakke sammen og kjenner på at dette er noe vi ønsker begge to. 

Dessverre er det ingen oppskrift eller fasitsvar på hvordan et samleie skal være, med det er alltid en fordel å bruke god tid til å bli kjent med kroppene til hverandre. Bruk hender, munn og tunge og utforsk hverandre, finn erogene soner og hva som er godt. Snakk med hverandre og fortell hva dere liker, og sammen finne ut hva som fungerer. Vær tålmodig og forvent at det blir en periode med å forsøke og feile litt. Øving gjør mester også når det gjelder å ha sex.

Les gjerne artiklene nedenfor.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen Sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex