Hopp til hovedinnholdet

Glemt p-pille en time. Konsekvenser?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 år som har akkuratt (To uker siden ish) startet på p piller. Greia er at jeg har tatt pille hver dag men forrigårs glemte jeg å ta den med en time og idag glemte jeg meg med å ta en time. Pluss jeg hadde sex uten kondom med typen. Er jeg sikret jeg går på Almina Også mistet jeg det første brettet mitt når jeg hadde tatt noen tabletter, jeg husker ikke hvor mange jeg hadde tatt fra det forrige me det har gått en uke nå på brett nummer to. Kan jeg bare holde meg til selve prevensjonspillene og skippe de hvite til jeg henter ut en ny resept som er om 5 og en halv uke? For å så når jeg starter på nytt brett ta pause og ta de hvite? Håper dette ble forståelig og håper dere kan gi meg litt mer forståelse :) Mvh Jente 16 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Man kan glemme en p-pille i inntil 12 timer uten at det er økt fare for graviditet. At du har tatt den en time senere enn vanlig gjør ingenting. Så du er fortsatt trygg. Det at dere hadde sex uten kondom øker ikke faren for graviditet.
Det at du mistet brettet etter å ha tatt noen få piller gjør ikke noe så lenge du gikk rett på neste brett. Når du så neste gang kommer til hormonfri uke  har du spist p-piller i over 3 uker. Har man spist p-piller i inntil 21 dager skal man kunne ha 7 dager uten hormoner. Når du har spist p-piller i over 3 uker er du helt trygg og kan ha hormonfri uke igjen.

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om høyere utdanning?

Hvor kan man utdanne seg til ballettdanser?