Hopp til hovedinnholdet

Blør fortsatt, 5 mnd etter innlagt p-stav. Normalt?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg satt inn p-stav i desember (altså 5mnd siden), og sliter enda med uregelmessige blødninger. Jeg blør i 2-3 uker i strekk, for så å ha 1 uke uten blødning før de 2-3 ukene starter igjen. Er dette normalt? Jeg fikk beskjed av helsesøster at blødningene skulle stabilisere seg/forsvinne etter ca 3 mnd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det er litt slitsomt med så hyppige blødninger. Det er riktig at denne vanlige bivirkningen etter p-stav gjerne stabiliseres etter rundt 3 måneder. Men for noen jenter tar dette litt lengre tid. Jeg synes at dersom du ikke har fått mindre blødninger etter et halvt års bruk av p-stav så skal du snakke med den som la inn staven din. Det kan være et alternativ å forsøke å kombinere p-stav med p-piller for en periode, men dette i samråd med lege/helsesøster. Lykke til. 


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Annen prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om annen prevensjon