Hopp til hovedinnholdet

Jeg går på minipillen cerazette og har mensen ofte og over mange dager.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei jeg går på minipillene cerazette, og har gjort d i snart 2 mnd. problemet er at jeg har hatt mensen i 12 dager, også uten i 4, også kom d en ny mensen på 10 dager, og så igjen en pause uten på 4 dager. nå har jeg hatt mensen igjen i 9 dager, og trodde jeg var ferdig, men så begynte jeg og blø igjen etter jeg og kjæresten min hadde sex. vi har hatt sex de dagene jeg ikke har hatt mensen, men har begynt å blø kort tid etter.... jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, dette er svært irriterende. kan sex gjøre at jeg får mensen igjen? vi har sex uten kondom, så noen av gangene har jeg begynt å blø pga sår ellerno, men det er så tilfeldig at mdd en gang vi har sex så får jeg mensen i nesten 2 uker om gangen. hva skal jeg gjøre? og kan sex uten kondom gjøre at jeg får mensen? hvis ikke, hva kan grunnen være?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

De blødningene du opplever skyldes nok ikke samleie. Det å ha sex fører ikke til mensen. Det samme gjelder om dere bruker kondom eller ikke.

Uregelmessige blødninger er en vanlig ulempe med gestagenpiller, slik som Cerazette. Det uforutsigbare blødningsmønsteret varer som regel de første månedene. Senere vil blødningene for mange bli regelmessige mens andre mister mensen helt.

Dersom de uregelmessige blødningene vedvarer i mer enn 3-4 måneder, kan det tyde på at det vil fortsette.

Du kan da velge å skifte til en annen type prevensjon.

Det er likevel viktig å tenke på at slike blødninger også kan skyldes smitte med seksuelt overførbar sykdom, som f.eks Klamydia. Om dere ikke har testet dere og dere har hatt ubeskyttet sex med andre før dere ble kjærester, er også dette viktig å sjekke.

Dersom du opplever sårhet i skjeden og blødninger i den sammenheng, har det nok med at du ikke er våt nok i skjeden før samleie. Når man er kåt vil man bli våt i skjeden og slapper mer av og da unngår man sårhet og rifter i slimhinnen.

Bruk derfor god tid på forspillet slik at du kjenner at du blir kåt før sex. Dere kan også bruke glidekrem som hjelpemiddel.

Legger ved noen artikler du kan lese!

Lykke til!

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Før du velger prevensjonsmetode

Ulike prevensjonsmidler (foto: ung.no)

Du har begynt å ha sex eller vet at det snart vil skje. Du ønsker ikke å bli gravid og vil begynne med prevensjon for å hindre det. Det finnes mange ulike metoder å velge mellom. Hva vil passe best for deg?

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex